Potatismunkar
Publicerat:
2022-04-12Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Potatismunkar är en utsökt dessert som serveras med färska bär och glass. Desserten passar perfekt till våren och sommaren.
Ingredienser
- 1ststor kall kokt potatis
- ½paketjäst
- 3dlljummet vatten
- 1dlnaturell yoghurt
- 5dlvetemjöl
- 1tsksalt
- 3mskpotatismjöl
- solrosolja till fritering
Sockerblandning
- 1 ½dlströsocker
- 1 ½dlkokossocker
Till servering
- Färska bär
- Glass
Så lagar du
Receptet ger ca 50 st potatismunkar.
- Mosa eller finriv potatisen. Lös upp jästen i vattnet och blanda med övriga ingredienser till en smidig smet. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter.
- Lägg degen i en spritspåse och kläm ut små klickar i handen som du först blöter i kallt vatten och lägg ”bollarna” direkt i oljan (ca 170 grader) och fritera i ca 1 minut eller tills de är gyllenbruna. Lyft upp bollarna och lägg dem direkt i sockerblandning.
- Servera genast, gärna med färska bär och glass.