Potatismunkar

Potatismunkar

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Potatismunkar är en utsökt dessert som serveras med färska bär och glass. Desserten passar perfekt till våren och sommaren.

Ingredienser

  • 1st
    stor kall kokt potatis
  • ½paket
    jäst
  • 3dl
    ljummet vatten
  • 1dl
    naturell yoghurt
  • 5dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    salt
  • 3msk
    potatismjöl
  • solrosolja till fritering

Sockerblandning

  • 1 ½dl
    strösocker
  • 1 ½dl
    kokossocker

Till servering

  • Färska bär
  • Glass

Så lagar du

Receptet ger ca 50 st potatismunkar.

  1. Mosa eller finriv potatisen. Lös upp jästen i vattnet och blanda med övriga ingredienser till en smidig smet. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter.
  2. Lägg degen i en spritspåse och kläm ut små klickar i handen som du först blöter i kallt vatten och lägg ”bollarna” direkt i oljan (ca 170 grader) och fritera i ca 1 minut eller tills de är gyllenbruna. Lyft upp bollarna och lägg dem direkt i sockerblandning.
  3. Servera genast, gärna med färska bär och glass.

Dela det här receptet med dina vänner!