Rabarberchutney
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
1portioner
Till en sats
- 1stgul lök, strimlad
- 2stvitlöksklyftor, hackade
- 1bit(ar)färsk ingefära, skivad
- 4stkardemummakapslar
- ½ströd chili, hackad
- 1mskrapsolja
- 500grabarber, strimlad
- ½dlhonung
- 1mskvitvinsvinäger
- 1tsksalt
Så lagar du
1. Fräs lök, vitlök, ingefära, kardemumma och chili i olja.
2. Tillsätt rabarber, honung, vinäger och salt.
3. Koka 15 minuter på svag värme, häll upp på burkar.
Tips
Ett grundrecept som du kan bygga på genom att tillsätta russin eller torkad frukt, nötter eller kanel. Chutney passar bra till stekt och grillat kött, fisk eller grönsaker. För en krämigare sås kan man blanda 1 dl chutney med 1 dl crème fraiche. Förvara chutney i kylen.