Radiokaka
Publicerat:
2017-12-14Tillagningstid:
Radiokaka är riktig nostalgi för mig! Jag gör min med dulce de leche för en extra härlig kolasmak, eller med nougat för nötig krämighet.
Ingredienser
15 - 20portioner
- 500gkokosfett
- 4ägg
- 5dlflorsocker
- 2dlkakao
- ½burk(ar)dulce de leche eller 100 g riven nougat
- 1paketmariekex
Så lagar du
1. Smält försiktigt kokosfett i en kastrull, låt svalna något.
2. Fodra en avlång brödform med bakpapper.
3. Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta ner kakao, blanda ner dulce de leche eller nougat och tillsätt försiktigt kokosfettet.
4. Bred ett lager smet i botten av formen, lägg på kex och fortsätt varva (som en lasagne). Avsluta med smet på toppen. Ställ i kylen, gärna över natten.
5. Skär i skivor innan servering.