Raggmunk i våffeljärn

Raggmunk i våffeljärn, toppad med trollkräm.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nytt sätt att äta raggmunkar! Stek i våffeljärn över öppen eld, servera med trollkräm och njut!

Ingredienser

2portioner

  • ½dl
    lantvete
  • ½dl
    rustik lantvete
  • 1tsk
    bakpulver (för att få dom lite fluffigare, kan skippas)
  • ½tsk
    salt
  • 2dl
    ekologisk mjölk
  • 1st
    ägg
  • 2-3st
    potatisar eller annan rotfrukt, t ex morot eller palsternacka
  • smör eller olja, till stekning

Så lagar du

  1. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölken lite i taget. Tillsätt ägget och vispa smeten slät.
  2. Skala potatis och riv på den fina sidan rakt ner i smeten.
  3. Värm våffeljärnet på elden tills det är riktigt varmt.
  4. Häll i smet och grädda.
  5. Lyft försiktigt järnet för att kolla om den är klar. Du måste kanske hjälpa till med en lite kniv för att lossa ”våfflan”. Servera med trollkräm.

Dela det här receptet med dina vänner!