Regnbågssallad med rotsaker
Publicerat:
2018-02-21Tillagningstid:
Underbart smakrik, krispig sallad som håller länge i kylen. Om det blir någon kvar vill säga.
Ingredienser
4portioner
Salladen
- 1kgblandade, färgglada grova grönsaker t ex rödkål, morot, grönkål, salladslök, sockerärtor, morot och paprika
- 1granatäpple, kärnorna
Dressingen
- 1ekologisk apelsin
- 2mskäppelcidervinäger
- 1dlolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Strimla grönsakerna och lägg dem i en skål.
2. Gör dressingen: Riv lite av apelsinskalet och pressa apelsinen i en glasburk med lock.
3. Tillsätt resterande ingredienser och skaka ihop dressingen i burken. Häll den över grönsakerna, blanda om. Strö på granatäpplekärnor.
Tips
Servera salladen som den är eller på en bädd av salladsblad. Du kan även tillsätta ingredienser som t ex avokado, cocktailtomater, färsk mynta och gurka just innan servering.