RAMEN MED SKUMMIG BULJONG

skål ägg bord

Publicerat:

Tillagningstid:

Den japanska nudelsoppan Ramen är en av svenskarnas mest älskade rätter. Oftast äter man den kanske på restaurang men här är en variant du kan göra hemma utan att handla på specialbutiker eller lägga timmar på att koka buljong.

Ingredienser

4 - 4portioner

  • 4st
    salladslökar
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 3cm
    färsk ingefära
  • 1tsk
    chiliflakes
  • 2msk
    matolja
  • 1 ½liter
    vatten
  • 4msk
    kycklingfond
  • 3msk
    vit misopasta
  • 3msk
    tahini- sesampasta
  • 1msk
    sesamolja
  • 300g
    ramennudlar

Tillbehör

  • 450g
    kycklinglårfilé
  • 100g
    skogschampinjoner
  • ½kruk(or)
    koriander
  • 1paket
    choi
  • chiliolja

Så lagar du

Hacka salladslökarna. Lägg den vita delen för sig och den gröna för sig. Hacka vitlöken. Skala och hacka ingefära.

 

Stek den vita salladslöken, vitlök, ingefära och chiliflakes i matoljan i någon minut. Häll på vatten och kycklingfond och låt allt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.

 

Förbered dina tillbehör under tiden.

 

Koka äggen i 7 minuter. Spola av i kallt vatten och skala. Halvera äggen.

 

Salt och peppra kycklingfilérna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filéerna först med skinnsidan ner tills den fått färg. Vänd och stek tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader. Låt svalna något och skär sedan i skivor.

 

Skär svampen i kvartar och stek den i lite olja. (stek gärna i kycklingfettet!) Salta och peppra.

 

Koka nudlarna efter anvisningar på paketet. Spola med kallt vatten och lägg åt sidan.

 

Ångkoka pak choi. Fyll vatten i en kastrull till en höjd av ca 2 cm från botten, och koka upp. Lägg i pak choi och ånga under lock i ca 3 min.

 

Återgå till buljongen! Lägg i miso, tahinipasta och sesamolja. Mixa buljongen med stavmixer så den blir riktigt skummig och smaka av.

 

Lägg nudlarna i skålar. Häll på buljongen. Toppa med dina tillbehör. Strö över koriander och rostade sesamfrön. Och ringla till sist över lite chiliolja!

Dela det här receptet med dina vänner!