RAMEN MED SKUMMIG BULJONG
Publicerat:
2024-10-11Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 4portioner
- 4stsalladslökar
- 4stvitlöksklyftor
- 3cmfärsk ingefära
- 1tskchiliflakes
- 2mskmatolja
- 1 ½litervatten
- 4mskkycklingfond
- 3mskvit misopasta
- 3msktahini- sesampasta
- 1msksesamolja
- 300gramennudlar
Tillbehör
- 450gkycklinglårfilé
- 100gskogschampinjoner
- ½kruk(or)koriander
- 1paketchoi
- chiliolja
Så lagar du
Hacka salladslökarna. Lägg den vita delen för sig och den gröna för sig. Hacka vitlöken. Skala och hacka ingefära.
Stek den vita salladslöken, vitlök, ingefära och chiliflakes i matoljan i någon minut. Häll på vatten och kycklingfond och låt allt koka upp och sjuda i ca 10 minuter.
Förbered dina tillbehör under tiden.
Koka äggen i 7 minuter. Spola av i kallt vatten och skala. Halvera äggen.
Salt och peppra kycklingfilérna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek filéerna först med skinnsidan ner tills den fått färg. Vänd och stek tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader. Låt svalna något och skär sedan i skivor.
Skär svampen i kvartar och stek den i lite olja. (stek gärna i kycklingfettet!) Salta och peppra.
Koka nudlarna efter anvisningar på paketet. Spola med kallt vatten och lägg åt sidan.
Ångkoka pak choi. Fyll vatten i en kastrull till en höjd av ca 2 cm från botten, och koka upp. Lägg i pak choi och ånga under lock i ca 3 min.
Återgå till buljongen! Lägg i miso, tahinipasta och sesamolja. Mixa buljongen med stavmixer så den blir riktigt skummig och smaka av.
Lägg nudlarna i skålar. Häll på buljongen. Toppa med dina tillbehör. Strö över koriander och rostade sesamfrön. Och ringla till sist över lite chiliolja!