Ramslökssoppa

soppa i skål

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt men med en fantastisk smak av endast ramslök. Servera soppan som en liten förrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 100-150g
    ramslök
  • 1msk
    smör
  • ½dl
    vitt vin, alternativt ca 1 tsk pressad citron
  • 6-7dl
    kycklingbuljong
  • 2dl
    crème fraiche
  • salt
  • nymalen peppar
  • 1msk
    majsstärkelse (om redning behövs)
  • Vattenkrasse eller färsk körvel till garnering

Så lagar du

1. Hacka bladen och stjälkarna av ramslöken och fräs mjukt i smör i en kastrull. Tillsätt vin och buljong och låt sjuda cirka 10 minuter (byter du vinet mot citron, tillsätt den efter kokningen).

2. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Tycker du att soppan är för tunn kan du reda med 1 msk majsstärkelse utrörd i lite vatten. Är den för tjock, tillsätt mer buljong.

3. Garnera med vattenkrasse eller körvel.

Tips: Ramslöken kan bytas ut mot förvällda nässlor och tre salladslökar.

Dela det här receptet med dina vänner!