Ramslökssoppa
Publicerat:
2016-04-20Tillagningstid:
Enkelt men med en fantastisk smak av endast ramslök. Servera soppan som en liten förrätt.
Ingredienser
4portioner
- 100-150gramslök
- 1msksmör
- ½dlvitt vin, alternativt ca 1 tsk pressad citron
- 6-7dlkycklingbuljong
- 2dlcrème fraiche
- salt
- nymalen peppar
- 1mskmajsstärkelse (om redning behövs)
- Vattenkrasse eller färsk körvel till garnering
Så lagar du
1. Hacka bladen och stjälkarna av ramslöken och fräs mjukt i smör i en kastrull. Tillsätt vin och buljong och låt sjuda cirka 10 minuter (byter du vinet mot citron, tillsätt den efter kokningen).
2. Tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Tycker du att soppan är för tunn kan du reda med 1 msk majsstärkelse utrörd i lite vatten. Är den för tjock, tillsätt mer buljong.
3. Garnera med vattenkrasse eller körvel.
Tips: Ramslöken kan bytas ut mot förvällda nässlor och tre salladslökar.