Raw-brownie med frosting
Publicerat:
2016-06-23Tillagningstid:
Mumsig rawfood-brownie med valnötter och dadlar, toppad med raw-frosting. Behöver kylas en stund så att frostingen stelnar innan servering.
För en helt vegansk variant byt honung mot agavehonung.
Ingredienser
Brownie
- 4dlvalnötter
- 4dldadlar, urkärnade (400 g)
- 1dlkakao
- 2mskjordnötssmör
- ½-1mskkokosolja
- ½krmsalt
- ½tskvaniljpulver
Frosting
- 1mogen avokado
- ¼tskvaniljpulver
- ½dlflytande honung
- 1mskkokosolja
- ½dlkakao
- 2tskkakaonibs
Så lagar du
1. Mixa valnötterna tills de är grovt hackade. Tillsätt övriga ingredienser och mixa hastigt ihop allt.
2. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper, cirka 14 x 20 cm. Låt stå i frysen medan frostingen görs.
3. Dela, kärna ur och skala avokadon. Mixa den till en slät massa tillsammans med alla ingredienser utom kakaonibsen.
4. Bred massan över kakan, strö över kakaonibsen och ställ tillbaka i frysen eller i kylen tills frostingen har stelnat. Skär i bitar.