Raw food-tårta med bär

Raw food-tårta med bär.

Ingredienser

Raw food-tårtbotten

  • 0,75dl
    kokosolja
  • 1,25dl
    färska dadlar (urkärnade)
  • 1,25dl
    torkade fikon
  • 3dl
    cashewnötter naturella
  • 0,75g
    vaniljessens
  • 2krm
    salt

Raw food-fyllning

  • 3dl
    cashewnötter, blötlagda i 4 timmar
  • 0,5dl
    agavesirap
  • 0,75dl
    lönnsirap
  • 1dl
    kokosflagor
  • 0,5dl
    citronjuice
  • 1tsk
    vaniljessens
  • 7dl
    hallon, tinade eller färska
  • 2krm
    salt
  • 1dl
    smält kokosolja

Topping

  • 4 dl av dina favoritbär, t ex jordgubbar, hallon, körsbär, blåbär etc

Så lagar du

Nötbotten

  1. Smörj en springform med kokosolja, ca 15 cm i diameter.
  2. Mixa nötter, dadlar, fikon, vaniljessens, kokosolja och salt i en matberedare tills det blir en degaktig konsistens.
  3. Tryck ut nötdegen i springformen och förvara i kylen.
  4. Rengör matberedaren för nästa steg.

Hallonfyllning

  1. Mixa de blötlagda cashewnötterna med agave, lönnsirap, kokosflagor, citronjuice, upptinade eller färska hallon, vaniljessens. Mixa ordentligt.
  2. Smält kokosoljan försiktigt och häll långsamt i hallonsmeten under omrörning.
  3. Häll hallonsmeten i springformen och låt stå i frysen i ca 3 timmar. Låt tina upp lite innan servering, det tar ca 45 min.
  4. Toppa med färska bär och förslagsvis citronmeliss, basilika eller mynta.

Dela det här receptet med dina vänner!