Raw food-tårta med bär
Publicerat:
2023-12-18Ingredienser
Raw food-tårtbotten
- 0,75dlkokosolja
- 1,25dlfärska dadlar (urkärnade)
- 1,25dltorkade fikon
- 3dlcashewnötter naturella
- 0,75gvaniljessens
- 2krmsalt
Raw food-fyllning
- 3dlcashewnötter, blötlagda i 4 timmar
- 0,5dlagavesirap
- 0,75dllönnsirap
- 1dlkokosflagor
- 0,5dlcitronjuice
- 1tskvaniljessens
- 7dlhallon, tinade eller färska
- 2krmsalt
- 1dlsmält kokosolja
Topping
- 4 dl av dina favoritbär, t ex jordgubbar, hallon, körsbär, blåbär etc
Så lagar du
Nötbotten
- Smörj en springform med kokosolja, ca 15 cm i diameter.
- Mixa nötter, dadlar, fikon, vaniljessens, kokosolja och salt i en matberedare tills det blir en degaktig konsistens.
- Tryck ut nötdegen i springformen och förvara i kylen.
- Rengör matberedaren för nästa steg.
Hallonfyllning
- Mixa de blötlagda cashewnötterna med agave, lönnsirap, kokosflagor, citronjuice, upptinade eller färska hallon, vaniljessens. Mixa ordentligt.
- Smält kokosoljan försiktigt och häll långsamt i hallonsmeten under omrörning.
- Häll hallonsmeten i springformen och låt stå i frysen i ca 3 timmar. Låt tina upp lite innan servering, det tar ca 45 min.
- Toppa med färska bär och förslagsvis citronmeliss, basilika eller mynta.