Raw matcha mint-bitar
Publicerat:
2020-05-25Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
Botten
- 1½dldadelpasta eller dadlar, blötlagda och packade
- 2dlvalnötter
- 2dlhavregryn
- ½dlkakao
- 2tskkokosolja, smält
Fyllning
- 400mlkokosgrädde
- 1mskhonung
- ½dlkokosolja, smält
- några droppar pepparmintsessens
- 1tskvaniljpulver
- ca 2tskmatchapulver
Garnering
- kokosflingor, mörk choklad eller nötter
Så lagar du
1. Mixa nötter och havregryn.
2. Tillsätt dadlar, kakao och kokosolja och mixa slätt.
3. Klä en form, ca 30x30 cm, med bakplåtspapper.
4. Tryck ut massan i formen.
5. Häll alla ingredienser till fyllningen, utom matcha-pulver och pepparmint, i en matberedare eller mixer, mixa slätt.
6. Tillsätt matchapulver och pepparmintessens lite i taget, mixa och smaka av så att det inte blir beskt eller för mycket pepparmintssmak. Tillsätt mer honung om det behövs.
7. Häll upp i formen och strö över hackad mörk choklad, kokosflingor, hackade nötter eller nåt annat du gillar.
8. Låt stå i frysen i 3 timmar.
9. Ta ut kakan och skär upp i bitar.
Tips
Förvara kakan i frysen. Låt tina en stund innan servering. Matchapulver kan vara av väldigt olika kvalitet, ju bättre kvalité desto mindre beskt.Dadelpasta går att hitta i asiatiska livsmedelsbutiker.