Red velvet semla
Publicerat:
2019-02-13Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Muffins
- 1¾dlmatolja, neutral
- 1½dlströsocker
- 1mskvaniljsocker
- 1mskröd hushållsfärg
- 1ägg
- 1mskkakao
- 3dlvetemjöl
- 2dlyoghurt eller fil, 3%
- 1tskättika, 12%
- 1tskbikarbonat
Fyllning
- 3dlvispgrädde
- 200gmandelmassa
- 2mskpunch eller punchessens
- 1dlhjortronsylt
- florsocker till garnering
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme.
2. Vispa olja, socker, färg och ägg krämigt.
3. Blanda och sikta ner kakao och mjöl växelvis med yoghurt.
4. Blanda ättika och bikarbonat, rör ner i smeten. Häll i formar och grädda tills de är genomgräddade men inte torra. Det tar ca 25 minuter, men känn med en sticka efter 20 minuter så att de blir perfekt gräddade. Tiden varierar mellan olika ugnar, formar mm. Låt svalna.
5. Vispa grädde, blanda hälften med mandelmassa, punch och sylt. Fyll andra hälften i en spritspåse. Om du vill kan du smaksätta den med en gnutta vaniljsocker.
6. Skär ett lock på muffinsen, gröp ur/tryck till så det blir en liten grotta. Fyll med sylt- & punchgrädde, spritsa grädde runt om. Lägg på locket och pudra på florsocker.
Tips
Vill du förbereda? Muffins går bra att frysa utan fyllning.