Röd linssoppa med chili och ingefära
![Röd linssoppa med chili och ingefära](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F3007446.jpg%3Fh%3Dd18582a4%26itok%3DUo9QhCVD&w=3840&q=100)
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Citron, chili och ingefära ger en härlig kick och fin smakbrytning till de mättande linserna. Receptet är en bra grund för eget experimenterande, prova t ex att tillsätta kokosmjölk eller en skvätt grädde.
Ingredienser
4portioner
- 1litervatten
- 1stgul lök, hackad
- 2stvitlöksklyftor, hackade
- 4-5 cm färsk ingefära, skalad och skivad
- ½ströd chilifrukt, urkärnad och hackad
- 3dlröda linser, sköljda i kallt vatten
- 1stbuljongtärning (höns eller grönsaks)
- 1burk(ar)hela tomater
- 1dlrostade och saltade cashewnötter
- ½stcitron
- olja till stekning
Så lagar du
1. Koka upp vatten i vattenkokaren. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili tills det mjuknar utan att få färg.
2. Tillsätt linser, buljong, tomater och vatten. Koka 15 minuter, tillsätt nötter (vafritt) och mixa med stavmixer. Smaka av med citron.
Tips! Servera med små skålar av olika tillbehör, till exempel crème fraiche, fetaost, skinka, korv, wokad salladskål eller grillade grönsaker.