Maximillians röda pizza
Publicerat:
2018-11-07Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2pizzadegar
Tomatsås
- ½gul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1burk(ar)tomater, skalade
- 1tskhavssalt
Yoghurtkräm
- 2dlyoghurt på havre eller soja
- 1msktahini, ljus
- 2mskb-jästflingor
Topping
- 1bit(ar)pumpa
- 1tskvinäger
- ½tskhavssalt
- ½rödlök
- 1burk(ar)kikärtor
- 1ask(ar)spenat
- 1vitlök, hel, skalad
- 1mskolivolja
- ¼tskhavssalt
Så lagar du
Tomatsås
1. Hacka lök och vitlök. Lägg i kastrull med skalade tomater.
2. Koka i 30 minuter. Stavmixa slät. Salta.
Yoghurtkräm
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke.
Topping
1. Börja med att förbereda pumpan. Sätt ugnen på 230 grader. Skala bort skalet och skär pumpan i mindre bitar. Rosta i ugn i 20 minuter tills gyllenbrun. Mosa lätt med gaffel och blanda med vinäger och en ½ tsk havssalt.
2. Skala och skiva löken tunt på en mandolin eller för hand med kniv.
3. Finhacka vitlöken och vänd med spenat, olivolja och ¼ tsk havssalt.
4. Sila av kikärtorna och skölj noga. Skaka av vattnet. Lägg på skärbräda och hacka kikärtorna i mindre bitar med kniv.
Pizza
1. Sätt ugnen på högsta grader utan fläkt.
2. Knåda ut 2 pizzadegar med mjöl på. Bred ut 2 msk tomatsås på varje botten. Klicka ut yoghurtkrämen. Sprid ut pumpan, rödlöken, kikärtorna jämnt över bägge pizzorna.
3. Baka pizzorna en i taget, högst upp i ugnen i 8-12 minuter beroende på hur din ugn fungerar. Titta till då och då efter att 8 minuter passerat. Det ska vara brunt under pizzan så lyft med en stekspade och kika in under degen.
4. Ta ut pizzan och täck den med spenaten. Ät direkt medan den andra pizzan är i ugnen.