Röda linsbiffar med panzanella och yoghurt
Publicerat:
2017-08-30Tillagningstid:
Vegetariska linsbiffar är ett gott alternativ till kött. Ät med den toscanska salladen panzanella och yoghurt som tillbehör.
Ingredienser
4portioner
- 3dltorra röda linser
- 1stor klyfta vitlök
- 1gul lök
- 2morötter
- 1stort knippe persilja, cirka 50 g
- 4 kvist(ar)färsk oregano
- 4kvist(ar)färsk timjan
- salt och peppar
- cirka 1dlsolrosolja eller annan neutral olja till stekning
Så lagar du
1. Blötlägg linserna i kallt vatten i minst 30 minuter, men helst i 1 timme.
2. Spola av linserna och lägg dem i en bunke. Mixa linserna med hjälp av en stavmixer eller en matberedare tills de är mosade. Allt behöver inte vara mosat, men minst 80 procent bör vara ordentligt krossade för att smeten skall binda.
3. Skala och riv vitlök, gul lök och morötter fint på ett rivjärn. Hacka alla örter fint och blanda ner i smeten tillsammans med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
4. Hetta upp en stekpanna med ordentligt med olja. Forma smeten till pannbiffar och stek gyllene på båda sidor. Var inte orolig om smeten känns lös. Den kommer att sätta sig när du steker den.
5. Servera med panzanella och grekisk yoghurt.