Röda linsbiffar med panzanella och yoghurt

Röda linsbiffar med panzanella och yoghurt

Publicerat:

Tillagningstid:

Vegetariska linsbiffar är ett gott alternativ till kött. Ät med den toscanska salladen panzanella och yoghurt som tillbehör.

Ingredienser

4portioner

  • 3dl
    torra röda linser
  • 1
    stor klyfta vitlök
  • 1
    gul lök
  • 2
    morötter
  • 1
    stort knippe persilja, cirka 50 g
  • 4 kvist(ar)
    färsk oregano
  • 4kvist(ar)
    färsk timjan
  • salt och peppar
  • cirka 1dl
    solrosolja eller annan neutral olja till stekning

Så lagar du

1. Blötlägg linserna i kallt vatten i minst 30 minuter, men helst i 1 timme.

2. Spola av linserna och lägg dem i en bunke. Mixa linserna med hjälp av en stavmixer eller en matberedare tills de är mosade. Allt behöver inte vara mosat, men minst 80 procent bör vara ordentligt krossade för att smeten skall binda.

3. Skala och riv vitlök, gul lök och morötter fint på ett rivjärn. Hacka alla örter fint och blanda ner i smeten tillsammans med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.

4. Hetta upp en stekpanna med ordentligt med olja. Forma smeten till pannbiffar och stek gyllene på båda sidor. Var inte orolig om smeten känns lös. Den kommer att sätta sig när du steker den.

5. Servera med panzanella och grekisk yoghurt.

Dela det här receptet med dina vänner!