Rödbetsbiffar med getost och couscous
Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Getostcrème
- 200ggetost
- 2dlcrème fraiche, 34 %
- olivolja
- salt
Rödbetsbiffar
- 350grödbetor, råa
- 2morötter
- 1gul lök
- 2ägg
- 2tsktimjan, torkad
- 1tskflytande honung
- salt och peppar
Tillbehör
- couscous
- Valfria grönsaker: finhackad tomat, salladslök, gul paprika, persilja, sockerärtor och/eller bladspenat.
Så lagar du
Getostcrème
1. Vispa crème fraichen i en bunke, gärna med elvisp, när den blivit fluffig och fast, smula ner getosten och häll i lite olivolja, rör runt och smaka sedan av med salt, låt stå svalt till servering
Rödbetsbiffar
1. Skala och riv rödbetorna och morötterna på ett rivgärn, skala och finhacka den gula löken, lägg allt i en bunke och låt stå ett par minuter.
2. Pressa ur vätskan och blanda i de övriga ingredienserna ordentligt, värm en stekpanna och stek smeten i lagom stora biffar på medelhög värme i cirka 5 minuter på varje sida eller tills de fått en fin stekyta.
3. Koka couscousen enligt förpackningen, tillsätt finhackad tomat, salladslök, gul paprika, persilja efter önskad mängd och 50 gram sockerärtor samt bladspenat. Smaka av med salt och peppar.