Rödbetsbiffar med getost och couscous

Rödbetsbiffar med getost och couscous.

Publicerat:

Tillagningstid:

Perfekt att ha ett gäng i frysen och värma på medan man gör resten för stressiga dagar.

Ingredienser

4portioner

Getostcrème

  • 200g
    getost
  • 2dl
    crème fraiche, 34 %
  • olivolja
  • salt

Rödbetsbiffar

  • 350g
    rödbetor, råa
  • 2
    morötter
  • 1
    gul lök
  • 2
    ägg
  • 2tsk
    timjan, torkad
  • 1tsk
    flytande honung
  • salt och peppar

Tillbehör

  • couscous
  • Valfria grönsaker: finhackad tomat, salladslök, gul paprika, persilja, sockerärtor och/eller bladspenat.

Så lagar du

Getostcrème

1. Vispa crème fraichen i en bunke, gärna med elvisp, när den blivit fluffig och fast, smula ner getosten och häll i lite olivolja, rör runt och smaka sedan av med salt, låt stå svalt till servering

Rödbetsbiffar

1. Skala och riv rödbetorna och morötterna på ett rivgärn, skala och finhacka den gula löken, lägg allt i en bunke och låt stå ett par minuter.

2. Pressa ur vätskan och blanda i de övriga ingredienserna ordentligt, värm en stekpanna och stek smeten i lagom stora biffar på medelhög värme i cirka 5 minuter på varje sida eller tills de fått en fin stekyta.

3. Koka couscousen enligt förpackningen, tillsätt finhackad tomat, salladslök, gul paprika, persilja efter önskad mängd och 50 gram sockerärtor samt bladspenat. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!