Rödbetsglass och chokladkräm
Publicerat:
2017-02-23Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Rödbetsglass
- 400grödbetor
- 100ghonung
- 1dlvatten
- 400gnaturell yoghurt
- 20små rödbetor
Karamelliserad rödbeta
- ½dlsocker
- 3dlsvarta vinbär
- 1dlvatten
Chokladcrème
- 2½dlmjölk
- 2½dlgrädde
- 85gsocker
- 1vaniljstång
- 100gäggula
- 200gchoklad med 70% kakao
Så lagar du
Rödbetsglass
1. Koka upp honung och vatten. Tärna rödbetorna och koka dem möra i honungsvattnet. Sila rödbetorna och frys dem, Beroende på frys tar det ett par timmar innan rödbetorna är helt frusna.
2. Koka ihop spadet till en tjock sirap. Blanda allt i en mixer, mixa till glass och frys in på nytt. Bör ätas nästan genast.
Karamelliserad rödbeta
1. Tvätta rödbetorna noggrant, men de behöver inte skalas. Dela i fyra bitar.
2. Lägg i kastrull med sockret, karamellisera lätt före du tillsätter vinbären och vattnet.
3. Låt sedan puttra, ca 5-10 minuter eller tills du ser att rödbetorna har karamellierats.
Chokladcrème
1. Koka upp mjölk, grädde, socker och vanilj.
2. Häll försiktigt i äggulorna, vispa och värm upp blandningen.
3. Mixa i chokladen till en helt slät ganache.
4. Häll i form och låt stå över natten i kylskåp.
5. Lägg upp efter eget behag.
Tips
Påbörja efterrätten dagen före eller i god tid om du vill servera glassen med chokladkrämen. Krämen behöver stå i kylskåp över natten.
Räkna också med att ingredienserna till glassen behöver frysa till i ett par omgångar innan den är klar att äta. Det tar några timmar.