Rödbetsglass och chokladkräm

Rödbetsglass och chokladkräm

Publicerat:

Tillagningstid:

Filip Langhoffs dessert består av rödbetsglass med naturell yoghurt, karamelliserad rödbeta med svarta vinbär och chokladkräm.

Ingredienser

4portioner

Rödbetsglass

  • 400g
    rödbetor
  • 100g
    honung
  • 1dl
    vatten
  • 400g
    naturell yoghurt
  • 20
    små rödbetor

Karamelliserad rödbeta

  • ½dl
    socker
  • 3dl
    svarta vinbär
  • 1dl
    vatten

Chokladcrème

  • dl
    mjölk
  • dl
    grädde
  • 85g
    socker
  • 1
    vaniljstång
  • 100g
    äggula
  • 200g
    choklad med 70% kakao

Så lagar du

Rödbetsglass

1. Koka upp honung och vatten. Tärna rödbetorna och koka dem möra i honungsvattnet. Sila rödbetorna och frys dem, Beroende på frys tar det ett par timmar innan rödbetorna är helt frusna.

2. Koka ihop spadet till en tjock sirap. Blanda allt i en mixer, mixa till glass och frys in på nytt. Bör ätas nästan genast.

Karamelliserad rödbeta

1. Tvätta rödbetorna noggrant, men de behöver inte skalas. Dela i fyra bitar.

2. Lägg i kastrull med sockret, karamellisera lätt före du tillsätter vinbären och vattnet.

3. Låt sedan puttra, ca 5-10 minuter eller tills du ser att rödbetorna har karamellierats.

Chokladcrème

1. Koka upp mjölk, grädde, socker och vanilj.

2. Häll försiktigt i äggulorna, vispa och värm upp blandningen.

3. Mixa i chokladen till en helt slät ganache.

4. Häll i form och låt stå över natten i kylskåp.

5. Lägg upp efter eget behag.

Tips

Påbörja efterrätten dagen före eller i god tid om du vill servera glassen med chokladkrämen. Krämen behöver stå i kylskåp över natten.

Räkna också med att ingredienserna till glassen behöver frysa till i ett par omgångar innan den är klar att äta. Det tar några timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!