Rödbetsgnocchi med getost och karamelliserade valnötter

Rödbetsgnocchi med getost och karamelliserade valnötter

Publicerat:

Tillagningstid:

Vackert djupröda och med en balanserad rödbetssmak är det här ett härligt vegoalternativ som är roligt att laga!

Ingredienser

4portioner

  • 3
    medelstora skalade rödbetor (250g)
  • 3-4
    medelstora mjöliga skalade potatisar (250g)
  • 2
    äggulor
  • 4-5dl
    vetemjöl
  • ½tsk
    salt

Tillbehör

  • 200 g
    chevre på rulle
  • ½dl
    valnötter
  • 2msk
    flytande honung
  • 1
    liten knippa timjan
  • 50g
    smör

Så lagar du

1. Skala rödbetor och potatis. Dela i mindre bitar. Koka rödbetor och potatis var för sig i saltat vatten tills de mjuknat. Tar cirka 15 minuter för potatisen och kanske 20–30 för rödbetorna. Häll av i ett durkslag och låt ånga av och svalna.

2. Mixa rödbeterna med stavmixer och mosa potatisen med potatispress eller en gaffel. Blanda ner äggulor och salt och rör till sist ner mjöl tills du har en fast deg.

3. Dela degen i mindre delar och rulla till cirka 2 centimeter tjocka korvar. Skär i bitar som är ungefär lika stora som en stor vindruva. Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka. Låt torka i ungefär en halvtimme. Förbered dina tillbehör under tiden.

4. Sätt ugnen på 200 grader. Massera valnötterna med honung och rosta dem i ugnen i 5–10 minuter eller tills de doftar och fått färg. Smula chevren. Bryn smöret i en liten kastrull.

5. Koka upp mycket vatten i en stor kastrull (cirka 4 liter). Salta med 2 matskedar salt, och koka sedan några stycken gnocchi i taget tills de flyter upp till ytan. Använd en hålslev och lägg upp de färdiga gnocchin i en stor skål.

6. Fördela nykokt gnocchi på tallrikar, strö över chevre, slå över smöret och bryt över de rostade nötterna. Garnera med timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!