Rödbetsmimosa

Mimosa

Publicerat:

Tillagningstid:

Isande kall och god mimosa, som bara blir godare och vackrare av rödbetssaften.

Ingredienser

2portioner

  • dl
    färskpressad rödbetssaft
  • ½dl
    socker
  • 1dl
    vatten
  • 3st
    färska jordgubbar, krossade
  • 24cl
    torrt skumvin

Så lagar du

1. Häll rödbetssaften i en kastrull och låt småkoka på låg värme i ca 30 minuter tills ca hälften av saften återstår (lite över 0,5 dl), låt svalna.

2. Häll socker och vatten i en kastrull och låt koka i 5 min, låt svalna.

3. Blanda rödbetssaften (0,5 dl) med ca 1 msk sockerlag och häll 2 cl av sirapen i varje glas.

4. Fördela jordgubbarna jämt i glasen och toppa med skumvin.

5. Förvara den resterande sockerlagen i kylskåpet.

Dela det här receptet med dina vänner!