Rödbetsmimosa
Publicerat:
2016-02-24Tillagningstid:
Isande kall och god mimosa, som bara blir godare och vackrare av rödbetssaften.
Ingredienser
2portioner
- 1½dlfärskpressad rödbetssaft
- ½dlsocker
- 1dlvatten
- 3stfärska jordgubbar, krossade
- 24cltorrt skumvin
Så lagar du
1. Häll rödbetssaften i en kastrull och låt småkoka på låg värme i ca 30 minuter tills ca hälften av saften återstår (lite över 0,5 dl), låt svalna.
2. Häll socker och vatten i en kastrull och låt koka i 5 min, låt svalna.
3. Blanda rödbetssaften (0,5 dl) med ca 1 msk sockerlag och häll 2 cl av sirapen i varje glas.
4. Fördela jordgubbarna jämt i glasen och toppa med skumvin.
5. Förvara den resterande sockerlagen i kylskåpet.