Rödbetsrom
Publicerat:
2017-12-22Tillagningstid:
Ett vegetariskt alternativ till fiskrom! En smaksensation som dessutom är väldig snygg. Ett tips om man har lite bråttom är att köpa färdig rödbetsjuice i en juicebar eller i affären. Tapiokapärlor hittar du i välsorterade matbutikers orientaliska hyllor eller i orientaliska livsmedelsbutiker.
Ingredienser
4portioner
- ½dlsmå tapiokapärlor
- 1dlrödbetsjuice
- 1mskcitron, pressad
- 1mskfärsk pepparrot, riven
- 1-2kvist(ar)färsk dill
- salt
Så lagar du
1. Koka upp 1 liter vatten, rör ner tapiokapärlorna och låt dem sjuda cirka 10 minuter. De ska vara nästan genomskinliga.
2. Häll av vattnet, häll ner tapiokapärlorna i en skål kallt vatten så att kokningen avstannar.
3. Sila av vattnet och smaksätt tapioka med rödbetsjuice, citron, pepparrot, dill och salt.