Rödbetsrom

Rödbetsrom på flatbrad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett vegetariskt alternativ till fiskrom! En smaksensation som dessutom är väldig snygg. Ett tips om man har lite bråttom är att köpa färdig rödbetsjuice i en juicebar eller i affären. Tapiokapärlor hittar du i välsorterade matbutikers orientaliska hyllor eller i orientaliska livsmedelsbutiker.

Ingredienser

4portioner

  • ½dl
    små tapiokapärlor
  • 1dl
    rödbetsjuice
  • 1msk
    citron, pressad
  • 1msk
    färsk pepparrot, riven
  • 1-2kvist(ar)
    färsk dill
  • salt

Så lagar du

1. Koka upp 1 liter vatten, rör ner tapiokapärlorna och låt dem sjuda cirka 10 minuter. De ska vara nästan genomskinliga.

2. Häll av vattnet, häll ner tapiokapärlorna i en skål kallt vatten så att kokningen avstannar.

3. Sila av vattnet och smaksätt tapioka med rödbetsjuice, citron, pepparrot, dill och salt.

Dela det här receptet med dina vänner!