Rödbetssoppa på romskt sätt
Publicerat:
2021-05-18Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 1höna
- 3-4färska rödbetor
- 2stora morötter
- 1palsternacka
- 1liten selleri
- 1kruk(or)dill, färsk
- 1lök
- 3citroner
- 1liten purjolök
- ca 1kgpotatis, 6 st
- 5lagerblad
- vegeta
- några svartpepparkorn
- 250mlvispgrädde
- 1mskströsocker
Så lagar du
1. Skär hönan i bitar, skölj och lägg i kastrull med vatten.
2. Lägg i 3 matskedar vegeta, lagerblad, och några svartpepparkorn.
3. Låt det koka i ca 40 min.
3. Skär morötter, palsternacka, en bit rotselleri, en hel skalad lök och rödbetor i små bitar och låt det koka tillsammans i ca 30 min.
4. Tillsätt rotsakerna i soppan tillsammans med skalad potatis skuren i bitar och en liten bit purjolök, fortsätt koka i 15–20 min.
5. När potatisen är klar, ta bort från spisen.
6. Tillsätt ca 100 ml citronsaft, smaka av och tillsätt strösocker.
7. På slutet tillsätt lite färsk dill och 250 gr vispgrädde. Blanda och klart för att ätas!
Tips
Servera gärna med ett gott bröd. Istället för göra egen buljong kan man använda 2 stycken buljongtärningar