Rödgrön linssoppa
![Rödgrön linssoppa](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F2602189.jpg%3Fh%3D78f33799%26itok%3D7GA_CKbK&w=3840&q=100)
Publicerat:
2015-01-14Tillagningstid:
En riktig favoritsoppa kryddad på indiskt vis. Den älskas av hela familjen.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 2dlgröna linser
- 1ststor gul lök
- 2mskolja
- 2tskgaram masala
- 1st5-kronas stor bit färsk ingefära
- 10-12dlgrönsaks- eller kycklingbuljong
- 1burk(ar)krossade tomater, 400 g
- 1burk(ar)kokosmjölk, 400 g
- 2ststora morötter
- 1dlröda linser
- salt
- 1påse(ar)babyspenat, ca 70 g
Tillbehör
- bröd
- matyoghurt eller turkisk yoghurt
Så lagar du
1. Skölj linserna och låt dem gärna ligga i blöt några timmar, men de kan också tillredas direkt.
2. Hacka löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt garam masala och låt den fräsa med mot slutet.
3. Skala ingefäran och finriv den. Tillsätt sen 10–12 dl kycklingbuljong, tomatkross, kokosmjölk och avrunna, gröna linser. Låt koka 10 minuter.
4. Skala och tärna morötterna. Tillsätt dem och de röda linserna. Fortsätt koka ytterligare ca 10-15 minuter tills linserna är mjuka. Späd med mer buljong om den verkar för tjock. Smaka av om det behövs salt.
5. Tillsätt spenaten och servera soppan med bröd och yoghurt.