Rostad blomkålslasagne
Publicerat:
2018-01-10Tillagningstid:
Ingredienser
3 - 4portioner
- 1paketfärska lasagneplattor, 250 g
- 700gfärsk blomkål (1 litet huvud)
- 1gul lök, hackad
- 1grönsaksbuljongtärning
- 2burk(ar)valfria tomater, á 400 g (krossade/körsbärs/hela)
- 5dlfärdig bechamelsås (finns på tetra eller koka egen)
- 200gfetaost + gärna lite lagrad hårdost
- salt
- socker
- svartpeppar
- timjan
- vitlök
- smör/olja till stekning
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva blomkålen, lägg i bakpappersklädd ugnsform.
2. Ringla över olja, blanda ner salt, peppar och timjan. Rosta gyllene ca 15 minuter.
3. Gör under tiden tomatsås: Fräs lök i smör, tillsätt buljong och tomater, skölj ur burkarna med lite vatten. Koka ihop, smaka av med vitlök, salt, socker och peppar.
4. Varva tomatsås, plattor, blomkål, bechamelsås och smulad fetaost i en avlång brödform. Det kan hända att du får dela plattorna så att de passar. Avsluta med plattor och ett lager sås och ost.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är gyllene och plattorna är mjuka.
6. Servera gärna med blandad sallad och vitlöksbröd.
Tips
Blanda den rostade blomkålen med 2 dl kokta linser. Jag gillar små gröna, puylinser eller belugalinser eftersom de har extra bra tuggmotstånd.