Rostad brysselkål med rödbetor och sumak

Rostad brysselkål med rödbetor och sumak

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1kg
    brysselkål
  • 3-4
    rödbetor
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 4-5msk
    ljus sirap
  • 0,5dl
    olivolja
  • 2tsk
    örtsalt eller salt

Garnering

  • 1msk
    sumak (kan ersättas med juice från en halv citron)
  • kärnor från 1 granatäpple

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Ta bort de de yttersta bladen på kålen, skär bort skaften och dela sedan i mitten.
  3. Skala och hacka rödbetorna i tärningar. Lägg rödbetor och brysselkål i en ugnsform.
  4. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, olivolja, sirap och salt. Blanda allting ordentligt. Baka mitt i ugnen i ca 20-25 min.
  5. Lägg på ett fat och toppa med sumak och granatäppelkärnor.
  6. Servera kall eller varm som tillbehör vid maten.

Dela det här receptet med dina vänner!