Rostad brysselkål med rödbetor och sumak
Ingredienser
6 - 8portioner
- 1kgbrysselkål
- 3-4rödbetor
- 2vitlöksklyftor
- 4-5mskljus sirap
- 0,5dlolivolja
- 2tskörtsalt eller salt
Garnering
- 1msksumak (kan ersättas med juice från en halv citron)
- kärnor från 1 granatäpple
Så lagar du
- Värm ugnen till 200°.
- Ta bort de de yttersta bladen på kålen, skär bort skaften och dela sedan i mitten.
- Skala och hacka rödbetorna i tärningar. Lägg rödbetor och brysselkål i en ugnsform.
- Tillsätt pressade vitlöksklyftor, olivolja, sirap och salt. Blanda allting ordentligt. Baka mitt i ugnen i ca 20-25 min.
- Lägg på ett fat och toppa med sumak och granatäppelkärnor.
- Servera kall eller varm som tillbehör vid maten.