Rostad hokkaidopumpa
Publicerat:
2020-11-04Tillagningstid:
Hokkaidopumpan är en pumpa som går att laga till med skalet på. Allra godast är den rostad i ugnen. En perfekt nyttig, matig grönsak som går att kombinera med oändligt många smaker. Själv gillar jag när den matchas med chili och örter.
Ingredienser
4portioner
- 1hokkaidopumpa, ca 1 kg
- 3-4mskolivolja
- ca 1mskfärsk rosmarin, finhackad
- 1tskchiliflakes
- 2vitlöksklyftor, finhackade
- 1tskflingsalt
- 150gchèvre
- 1citron, zesten
- ½dlrostade pinjenötter
- ca 150ggrönkål
- 2mskolivolja extra virgin
- 1tskflingsalt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela och kärna ur pumpan. Skär den i ca ½ cm tjocka klyftor.
3. Blanda olivolja med rosmarin, chili, och vitlök i en stor skål. Vänd pumpan i kryddorna och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
4. Sätt in pumpaklyftorna i ugnen i 20-25 minuter. Pumpan ska vara mjuk inuti och ha fått fin färg.
5. Repa grönkålen. Ta bort de hårda stjälkarna och massera in olivolja och salt i grönkålsbladen.
6. Höj värmen till 225 grader. Smula chèvre över pumpan, lägg till grönkålen, strö över pinjenötterna och sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter.
7. Lägg upp på ett fat och riv över citronskal.