Rostad hokkaidopumpa

Rostad hokkaidopumpa

Publicerat:

Tillagningstid:

Hokkaidopumpan är en pumpa som går att laga till med skalet på. Allra godast är den rostad i ugnen. En perfekt nyttig, matig grönsak som går att kombinera med oändligt många smaker. Själv gillar jag när den matchas med chili och örter.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    hokkaidopumpa, ca 1 kg
  • 3-4msk
    olivolja
  • ca 1msk
    färsk rosmarin, finhackad
  • 1tsk
    chiliflakes
  • 2
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1tsk
    flingsalt
  • 150g
    chèvre
  • 1
    citron, zesten
  • ½dl
    rostade pinjenötter
  • ca 150g
    grönkål
  • 2msk
    olivolja extra virgin
  • 1tsk
    flingsalt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Dela och kärna ur pumpan. Skär den i ca ½ cm tjocka klyftor.

3. Blanda olivolja med rosmarin, chili, och vitlök i en stor skål. Vänd pumpan i kryddorna och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.

4. Sätt in pumpaklyftorna i ugnen i 20-25 minuter. Pumpan ska vara mjuk inuti och ha fått fin färg.

5. Repa grönkålen. Ta bort de hårda stjälkarna och massera in olivolja och salt i grönkålsbladen.

6. Höj värmen till 225 grader. Smula chèvre över pumpan, lägg till grönkålen, strö över pinjenötterna och sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter.

7. Lägg upp på ett fat och riv över citronskal.

 

Dela det här receptet med dina vänner!