Rostad pumpa med clementiner och saffransmajonnäs

Rostad pumpa toppad med rosmarinkvistar, serverad på gammeldags fat.

Publicerat:

Tillagningstid:

När pumpan får gyllene färg framträder mustiga smaker av grillat. Sötman i pumpan matchas fint av citrusfrukterna och den milda, rostade vitlöken. Istället för saffransmajonnäs kan du även ta ost, tex. fetaost.

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    pumpa eller vintersquash, skalad och delad i mindre bitar
  • 1
    röd chili, skivad
  • 4
    citrusfrukter (blanda gärna tex. clementin och citron)
  • 1
    vitlök, halverad
  • 1påse(ar)
    babyspenat
  • 1tsk
    torkad timjan eller rosmarin
  • salt
  • rapsolja

Saffransmajonäs

  • ½paket
    saffran (0,25 g)
  • 1msk
    varmt vatten
  • 1dl
    majonnäs (se recept "Majonnäs express")
  • 1msk
    senap (grovkornig)

Så lagar du

Portionsantalet avser servering på buffé.

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg pumpa, chili, citrusfrukter, örter och vitlök i en långpanna, ringla över olja, salta och peppra. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen till vacker, gyllene färg.

2. Gör saffransmajonnäs enligt nedan.

3. Blanda pumpa och spenat, ringla majonnäsen ovanpå. Garnera med färska örter om du önskar.

Saffransmajonnäs


1. Blanda saffran och vatten, låt dra minst 20 minuter.

2. Blanda samtliga ingredienser.
 

Dela det här receptet med dina vänner!