Rostad pumpa med clementiner och saffransmajonnäs
Publicerat:
2016-12-13Tillagningstid:
När pumpan får gyllene färg framträder mustiga smaker av grillat. Sötman i pumpan matchas fint av citrusfrukterna och den milda, rostade vitlöken. Istället för saffransmajonnäs kan du även ta ost, tex. fetaost.
Ingredienser
6portioner
- 1kgpumpa eller vintersquash, skalad och delad i mindre bitar
- 1röd chili, skivad
- 4citrusfrukter (blanda gärna tex. clementin och citron)
- 1vitlök, halverad
- 1påse(ar)babyspenat
- 1tsktorkad timjan eller rosmarin
- salt
- rapsolja
Saffransmajonäs
- ½paketsaffran (0,25 g)
- 1mskvarmt vatten
- 1dlmajonnäs (se recept "Majonnäs express")
- 1msksenap (grovkornig)
Så lagar du
Portionsantalet avser servering på buffé.
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg pumpa, chili, citrusfrukter, örter och vitlök i en långpanna, ringla över olja, salta och peppra. Grädda ca 25 minuter mitt i ugnen till vacker, gyllene färg.
2. Gör saffransmajonnäs enligt nedan.
3. Blanda pumpa och spenat, ringla majonnäsen ovanpå. Garnera med färska örter om du önskar.
Saffransmajonnäs
1. Blanda saffran och vatten, låt dra minst 20 minuter.
2. Blanda samtliga ingredienser.