Roys cupcakesemlor

Roys cupcakesemlor

Publicerat:

Tillagningstid:

Urgulliga semlor i cupcake-storlek av Roy Fares. Räkna med ca 2 timmars jästid utöver tillagningstid.

Ingredienser

14portioner

Fördeg

  • 200g
    mjölk (2 dl)
  • 200g
    vetemjöl (3 1/2 dl)
  • 25g
    jäst

Resterande deg

  • 220g
    vetemjöl (3 3/4 dl)
  • 1st
    ägg
  • 2g
    salt (1/2 tsk)
  • 5g
    kardemumma (1 msk)
  • 80g
    smör
  • 80g
    strösocker (1 dl)

Mandelfyllning

  • 500g
    mandelmassa
  • 50g
    mald mandel (1 dl)
  • 50g
    hackad mandel (1/2 dl)
  • 5g
    kardemumma (1 msk)
  • 20g
    vaniljsocker (2 1/2 msk)
  • 120g
    florsocker (2 dl)
  • 150g
    mjölk (1 1/2 dl)

Till montering

  • 800g
    grädde (8 dl)
  • florsocker

Så lagar du

Fördeg

1. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanhastighet tills fördegen gått ihop till en lös deg, låt vila i ca 15 min.

Resterande deg

2. Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör någon minut på låg hastighet sen lite snabbare i ca 6-8 minuter tills degen är välblandad och ser glansig ut på ytan.

3. Dela degen på 14 lika stora bitar cirka 55 g/st. Runda bullar med händerna och lägg i formar som ligger i en cupcakebakform. Låt jäsa under plast och duk till dubbel storlek i cirka 1,5-2 timmar.

4. Grädda mitt i ugnen på 250 grader och sänk direkt när du stoppat in bullarna till 200 grader och grädda i ca 8-9 min.

Mandelfyllning

5. Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning. Rekommenderar att göra mandelfyllningen dagen innan.

6. Skär bort toppen på varje cupcake, bred på mandelfyllningen och spritsa på grädde. Sätt dit locket och pudra över florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!