Rullrån med åkerbärsgrädde
Ingredienser
4 - 4portioner
- 0,5dlsmält smör
- 0,5dlsocker
- 1dlvetemjöl
- 1dlvatten
- 1dlåkerbär
- 1msksocker
- 2dlgrädde
- 1mskflorsocker
Så lagar du
1, Smält smöret och rör ner sockret.
2, Tillsätt mjölet och rör till en klimpfri smet.
3, Späd under tiden med vattnet tills smeten är jämn och klimpfri.
4, Värm järnet och smörj det noga första gången.
5, Lägg en msk smet i järnet och tryck igen järnet så smeten plattas ut mot kanterna, annars blir rånen för tjocka.
6, Grädda tills det slutar pysa ca. 1 min. Använd träpinnen till att rulla rånen
7, Passera åkerbären genom en sil så att du får bort kärnorna.
8, Blanda åkerbärspure och socker med vispgrädde och vispa upp till en fast grädde. Lägg i spritspåse.
9, Fyll de svala rånen med åkerbärsgrädden och pudra de med florsocker precis före servering.