Rullrån med åkerbärsgrädde

5 st rullrån ligger på en tallrik de är fyllda med en ljust lila grädde och snöade med florsocker.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 - 4portioner

  • 0,5dl
    smält smör
  • 0,5dl
    socker
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1dl
    vatten
  • 1dl
    åkerbär
  • 1msk
    socker
  • 2dl
    grädde
  • 1msk
    florsocker

Så lagar du

1, Smält smöret och rör ner sockret.

 

2, Tillsätt mjölet och rör till en klimpfri smet. 

 

3, Späd under tiden med vattnet tills smeten är jämn och klimpfri.

 

4, Värm järnet och smörj det noga första gången.

 

5, Lägg en msk smet i järnet och tryck igen järnet så smeten plattas ut mot kanterna, annars blir rånen för tjocka.

 

6, Grädda tills det slutar pysa ca. 1 min. Använd träpinnen till att rulla rånen

 

7, Passera åkerbären genom en sil så att du får bort kärnorna. 

 

8, Blanda åkerbärspure och socker med vispgrädde och vispa upp till en fast grädde. Lägg i spritspåse.

 

9, Fyll de svala rånen med åkerbärsgrädden och pudra de med florsocker precis före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!