S'mores cupcakes
Ingredienser
12portioner
Botten
- 100gdigestivekex (¼ pkt)
- 20gströsocker (1 msk)
- 50gsmör – smält
- 100gmörk choklad
Cupcake
- 140gvetemjöl (2 ¼ dl)
- 45gkakao (½ dl)
- 3gvaniljsocker (1 tsk)
- 2gbakpulver (½ tsk)
- 2gbikarbonat (½ tsk)
- 3gsalt (½ tsk)
- 55gägg (1 st)
- 170gströsocker (2 dl)
- 125gmjölk (1 ¼ dl)
- 50gmatolja (½ dl)
Italiensk maräng
- 125gäggvita (4 st)
- 75gvatten (¾ dl)
- 210gströsocker (2 ½ dl)
Så lagar du
Botten
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula digestivekexen, blanda i strösocker och smält smör.
2. Lägg lite smulor i varje muffinsform och tryck till lite så att du får en jämn botten. Grädda mitt i ugnen i 4 minuter.
3. Ta ut ur ugnen och lägg på lite hyvlad choklad så att den smälter, när den smält lägger du på 3 st marshmallows.
Cupcake
1. Sikta vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
2. Vispa ägg och strösocker och tillsätt mjölk och matolja. Blanda sedan i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda till en slät smet.
3. Fyll ¾ av formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 18 min.
Italiensk maräng
1. Separera äggulan från äggvitan och lägg äggvitan i en bunke.
2. Koka upp socker och vatten, låt koka i 5 minuter. Under tiden vispar du äggvitan till ett fast skum. Häll sedan i sockret med en tunn stråle samtidigt som du vispar med en elvisp på max hastighet, vispa sedan tills marängen svalnat och känns lagom styv.
3. Spritsa på maräng eller stryk på och bränn av med en gasbrännare.