Bolognese
Publicerat:
2015-05-03Tillagningstid:
Frank Andersson som tar kommandot över middagen och gör en pasta bolognese.
Ingredienser
4portioner
- 500gnötfärs
- 2-3ströd paprika
- 1 ½dlcrème fraiche
- 10-15stchampinjoner
- 2stmorötter
- 3stvitlöksklyftor
- 1dlgrädde
- 1stgul lök
- 1 ½msksambal oelek
- 200 (1 tub)gtomatpuré
- salt och svartpeppar
- 2burk(ar)krossade tomater
Så lagar du
1. Bryn färsen.
2. Slå i tomaterna, tomatpurén och crème fraichen. När det har blivit en god röra slår du i morötterna, löken och champinjonerna.
3. Om du vill ha lite ljusare bolognese så gör du som Frank och slår i grädden.
4. Pressa ner vitlöken, i med sambal oelek och salta och peppra efter behov.
5. Låt det hela puttra i minst två timmar. Men godast blir det dagen efter.
6. Välj valfri pasta men Frank rekommenderar färsk tagliatelle.