Bolognese

Gul lök, champinjoner, morötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Frank Andersson som tar kommandot över middagen och gör en pasta bolognese.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nötfärs
  • 2-3st
    röd paprika
  • 1 ½dl
    crème fraiche
  • 10-15st
    champinjoner
  • 2st
    morötter
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    grädde
  • 1st
    gul lök
  • 1 ½msk
    sambal oelek
  • 200 (1 tub)g
    tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • 2burk(ar)
    krossade tomater

Så lagar du

1. Bryn färsen.

2. Slå i tomaterna, tomatpurén och crème fraichen. När det har blivit en god röra slår du i morötterna, löken och champinjonerna.

3. Om du vill ha lite ljusare bolognese så gör du som Frank och slår i grädden.

4. Pressa ner vitlöken, i med sambal oelek och salta och peppra efter behov.

5. Låt det hela puttra i minst två timmar. Men godast blir det dagen efter.

6. Välj valfri pasta men Frank rekommenderar färsk tagliatelle.

Dela det här receptet med dina vänner!