Saffranschai
Publicerat:
2020-11-25Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
- 5dlmjölk
- ett par trådar saffran
- en nypa vaniljpulver
Egen chaimix
- ½dlkanel, malen
- 1mskingefära, malen
- 2mskkardemumma, malen
- ½tsksvartpeppar, malen
- ½tsknejlikor, malda
- 1 nypamuskotnöt, riven
- 1dlkokossocker
Så lagar du
1. Värm mjölken, tillsätt saffran och vanilj, låt dra en stund.
2. Lägg samtliga ingredienser till chaimix i en burk med lock, skaka.
3. Vispa ner 2 tsk chaimix i mjölken och smaka av hur stark du föredrar din chai.
4. Värm upp och vispa eller mixa så du får ett härligt skum.
5. Toppa med något fint, kanel, chaipulver eller torkade rosenblad.
Tips
Om du vill ha mer tesmak, lägg i en påse svart chaite i mjölken när du värmer den. Om du vill ha ”golden milk”, tillsätt gurkmeja.
En burk med chaipulver är en perfekt julklapp!
Om du vill göra drycken extra extra så kan du mixa den med en matsked smör eller kokosfett i blender innan serveringen.
Topping är pricken över i, det behöver inte vara tjorvigt. Pudra på lite kanel (eller riv kanelstång), eller strö på torkade blomblad. Om du hittar långa kanelstänger är det fint att sticka ner som ett sugrör.