Sagolik lökpaj med ädelost
Ingredienser
6portioner
Pajdeg
- 75gsmör
- ½dlcrème fraiche
- 2dlvetemjöl
- 1dlgrahamsmjöl
- ½tsksalt
Fyllning
- 1stgul lök, hackad
- 1ströd lök, hackad
- 1stpurjolök, hackad
- 150ggrönmögelost, smulad
- 3stägg
- 2dlmjölk
- smör till stekning
Blandad sallad
- 100gblandade salladsblad
- ½sthackad röd lök
- ½paketcocktailtomater, halverade
- 1mskolja
- 1tskvinäger
- salt, peppar
Så lagar du
1. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme.
2. Förgrädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter i 200 grader.
3. Förbered fyllningen under tiden: Stek löken i smör tills den mjuknar, ställ åt sidan. Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning.
4. Grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen cirka 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat.
5. Blanda samtliga ingredienser till sallad just innan servering. Servera pajen ljummen eller varm.