Ingredienser

6portioner

Pajdeg

  • 75g
    smör
  • ½dl
    crème fraiche
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1dl
    grahamsmjöl
  • ½tsk
    salt

Fyllning

  • 1st
    gul lök, hackad
  • 1st
    röd lök, hackad
  • 1st
    purjolök, hackad
  • 150g
    grönmögelost, smulad
  • 3st
    ägg
  • 2dl
    mjölk
  • smör till stekning

Blandad sallad

  • 100g
    blandade salladsblad
  • ½st
    hackad röd lök
  • ½paket
    cocktailtomater, halverade
  • 1msk
    olja
  • 1tsk
    vinäger
  • salt, peppar

Så lagar du

1. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme.

2. Förgrädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter i 200 grader.

3. Förbered fyllningen under tiden: Stek löken i smör tills den mjuknar, ställ åt sidan. Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning.

4. Grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen cirka 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat.

5. Blanda samtliga ingredienser till sallad just innan servering. Servera pajen ljummen eller varm.

Dela det här receptet med dina vänner!