Sallad med råmarinerad lax och somriga grönsaker
Publicerat:
2016-06-20Tillagningstid:
Godare midsommarmat än så här går inte att laga!
Ingredienser
6portioner
- 400glaxfilé
- ca 10cmgurka eller 1 liten gurka
- 1äpple
- 8rädisor
- 2stjälkar blekselleri
- 2citroner
- 2mskkallpressad olivolja
- 2kvist(ar)färsk mejram
- salt
Så lagar du
1. Skär bort skinnet på laxen och skär sedan laxen i fina bitar ca 2x2 cm.
2. Lägg den skurna laxen i en bunke och salta lätt, ca ½ tesked, samt pressa i saften av en citron. Låt fisken ligga och marinera i ca tio minuter.
3. Under tiden skär ner resterande ingredienser i ungefär samma storlek som laxen.
4. Häll av spadet från laxen och blanda samman med grönsakerna.
5. Pressa över saften av den andra citronen, salta lätt, ringla över olivoljan och avsluta med blad av färsk mejram.
6. Blanda lätt och servera genast.