Sallad med stekt bläckfisk och kryddig salami

Sallad med stekt bläckfisk och kryddig salami.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabblagad och enkel partysallad med medelhavssmaker.

Ingredienser

2portioner

  • 2
    bläckfiskar
  • olivolja
  • 1 bit
    kryddig salami

Sallad

  • 1dl
    kikärtor
  • 1dl
    borlottibönor
  • 10
    körsbärstomater, delade
  • 1dl
    gröna oliver
  • ½dl
    soltorkade tomater
  • ½klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • efter smak
    chilipulver
  • salt och peppar
  • olivolja
  • ½
    citron, saften
  • 1påse(ar)
    ruccola
  • persilja och basilika

Så lagar du

1. Dela bläckfisken. Du kan se hur Gino rensar och skär bläckfisk i det här receptet.

2. Stek bläckfisken i olivolja på hög värme och salta.

3. Skär salamin i skivor och stek tillsammans med bläckfisken i 3-4 minuter medan du förbereder salladen.

4. Rör ihop alla ingredienser till salladen. Tillsätt ruccolan och örter sist.

5. Lägg upp salladen på ett stort fat och lägg på den stekta bläckfisken och salamin.

Dela det här receptet med dina vänner!