Sallad med stekt bläckfisk och kryddig salami
Publicerat:
2020-06-11Tillagningstid:
Snabblagad och enkel partysallad med medelhavssmaker.
Ingredienser
2portioner
- 2bläckfiskar
- olivolja
- 1 bitkryddig salami
Sallad
- 1dlkikärtor
- 1dlborlottibönor
- 10körsbärstomater, delade
- 1dlgröna oliver
- ½dlsoltorkade tomater
- ½klyfta(or)vitlök, pressad
- efter smakchilipulver
- salt och peppar
- olivolja
- ½citron, saften
- 1påse(ar)ruccola
- persilja och basilika
Så lagar du
1. Dela bläckfisken. Du kan se hur Gino rensar och skär bläckfisk i det här receptet.
2. Stek bläckfisken i olivolja på hög värme och salta.
3. Skär salamin i skivor och stek tillsammans med bläckfisken i 3-4 minuter medan du förbereder salladen.
4. Rör ihop alla ingredienser till salladen. Tillsätt ruccolan och örter sist.
5. Lägg upp salladen på ett stort fat och lägg på den stekta bläckfisken och salamin.