Salladsknyten med kyckling och nudlar

Salladsknyten med kyckling och glasnudlar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Knyten gjorda av salladsblad med en fyllning av kyckling, nudlar och het Nouk Cham sås.

Ingredienser

4portioner

  • ½st
    grillad kyckling eller en liten stekt vårkyckling
  • ca 2dl
    glasnudlar
  • 2st
    salladslök
  • 1st
    morot
  • 10cm
    gurka
  • 2dl
    böngroddar
  • 1kruk(or)
    mynta
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 2st
    salladshuvuden, t.ex. Baby gem

Nouk Cham sås

  • ½dl
    vatten
  • ½dl
    fisksås
  • 2msk
    färskpressad limesaft
  • 2msk
    risvinäger
  • 1msk
    fint hackat palmsocker eller rårörssocker
  • ½st
    citrongräs, mycket fint hackat (bara den ljusa delen)
  • 2-5st
    små starka chilifrukter, smulade. Ta så många du vill ha. Såsen ska ha lite bett.
  • 1st
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 1msk
    färsk ingefära, finhackad

Så lagar du

Salladsknyten

1. Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackning.

2. Skala och strimla morot och strimla salladslök och gurka. Hacka ner mynta och koriander. Blanda samman allt i en bunke.

3. Pilla kycklingen.

4. Rensa och dela salladshuvuden i hela fina blad. Lägg lite sallad i varje salladsblad och toppa med lite kyckling.

5. Doppa i Nouk Cham sås.

Nouk Cham sås

1. Blanda alla ingredienser i en skål och rör tills sockret har löst sig helt. Det är också smidigt att blanda allt i en liten burk med lock och sedan skaka den.

Dela det här receptet med dina vänner!