Salladsknyten med kyckling och nudlar
Publicerat:
2016-06-02Tillagningstid:
Knyten gjorda av salladsblad med en fyllning av kyckling, nudlar och het Nouk Cham sås.
Ingredienser
4portioner
- ½stgrillad kyckling eller en liten stekt vårkyckling
- ca 2dlglasnudlar
- 2stsalladslök
- 1stmorot
- 10cmgurka
- 2dlböngroddar
- 1kruk(or)mynta
- 1kruk(or)koriander
- 2stsalladshuvuden, t.ex. Baby gem
Nouk Cham sås
- ½dlvatten
- ½dlfisksås
- 2mskfärskpressad limesaft
- 2mskrisvinäger
- 1mskfint hackat palmsocker eller rårörssocker
- ½stcitrongräs, mycket fint hackat (bara den ljusa delen)
- 2-5stsmå starka chilifrukter, smulade. Ta så många du vill ha. Såsen ska ha lite bett.
- 1stvitlöksklyfta, finhackad
- 1mskfärsk ingefära, finhackad
Så lagar du
Salladsknyten
1. Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackning.
2. Skala och strimla morot och strimla salladslök och gurka. Hacka ner mynta och koriander. Blanda samman allt i en bunke.
3. Pilla kycklingen.
4. Rensa och dela salladshuvuden i hela fina blad. Lägg lite sallad i varje salladsblad och toppa med lite kyckling.
5. Doppa i Nouk Cham sås.
Nouk Cham sås
1. Blanda alla ingredienser i en skål och rör tills sockret har löst sig helt. Det är också smidigt att blanda allt i en liten burk med lock och sedan skaka den.