Saltimbocca med salvia och parmaskinka

Saltimbocca.

Publicerat:

Tillagningstid:

En italiensk klassiker, sauterad kalvschnitzel som toppas med smörstekta bondbönor.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    kalvschnitzel av innanlår
  • 2dl
    vetemjöl
  • 8st
    stora salviablad
  • 8skiva(or)
    parmaskinka
  • salt och peppar
  • 1dl
    olivolja
  • 2msk
    smör
  • 1dl
    torrt vitt vin
  • 2dl
    skalade bondbönor

Så lagar du

1. Vänd kalvschnitzeln  i mjöl och fäst ett salviablad och en skiva parmaskinka på köttet med en tandpetare, salta och peppra.

2. Stek på hög värme i rikligt med olja och smör tills köttet fått fin yta. Slå på vinet och lyft ur köttet.

3. Koka ihop såsen 5 min och tillsätt bönorna. Koka ytterligare 2 min. Lägg tillbaka köttet i såsen och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!