Saltimbocca med salvia och parmaskinka
Publicerat:
2016-05-26Tillagningstid:
En italiensk klassiker, sauterad kalvschnitzel som toppas med smörstekta bondbönor.
Ingredienser
4portioner
- 600gkalvschnitzel av innanlår
- 2dlvetemjöl
- 8ststora salviablad
- 8skiva(or)parmaskinka
- salt och peppar
- 1dlolivolja
- 2msksmör
- 1dltorrt vitt vin
- 2dlskalade bondbönor
Så lagar du
1. Vänd kalvschnitzeln i mjöl och fäst ett salviablad och en skiva parmaskinka på köttet med en tandpetare, salta och peppra.
2. Stek på hög värme i rikligt med olja och smör tills köttet fått fin yta. Slå på vinet och lyft ur köttet.
3. Koka ihop såsen 5 min och tillsätt bönorna. Koka ytterligare 2 min. Lägg tillbaka köttet i såsen och servera.