Shrimp roll på brioche
Publicerat:
2020-10-14Tillagningstid:
Klassisk street food som det finns oändligt många varianter på. Har du inte räkor så går det lika bra med krabbkött, hummer eller pilgrimsmusslor.
Ingredienser
4portioner
Röran
- 4-6stselleriblad, gärna de innersta bladen
- ½stäpple
- 1dlmajonnäs
- 1dlgräddfil
- 1krmchiliflakes
- 4-6droppe(ar)tabasco
- ½dlchilisås
- 1mskmadeira
- 1tskcitronskal, finrivet
- 2krmsalt
- 1krmvitpeppar
Mackan
- 4stkorvbröd av brioche
- 50gsmör
- 400gskalade räkor
- 4mskgräslök, finskuren
- 2msklingonvinäger
- 1stlime, till garnering
Så lagar du
1. Hacka sellerin och tärna äpplet fint.
2. Blanda ihop med majonnäs, gräddfil, chiliflakes, tabasco, chilisås, madeira och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
3. Smält smöret och slunga de skalade räkorna i det ljumma smöret.
4. Smöra insidan av brödet och rosta sedan det i en stekpanna med smöret nedåt.
5. Fyll bröden med röran, räkorna och toppa med gräslök. Ringla på vinägern och garnera med lime.