Torsk i paket i ugn
Publicerat:
2016-03-09Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 6bit(ar)skreirygg eller torskrygg à ca 170 g
- 1msk+ ½ tsk salt
- 3stschalottenlökar
- ca 300gsvartkål
- 2+2msksmör
- nymald svartpeppar
- 300gtärnat bacon (2 paket)
- 500gbruna champinjoner
- 6arkbakplåtspapper
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort eventuellt skinn på fiskbitarna. Salta med 1 msk salt runt om och låt de ligga på ett fat medan du förbereder resten.
2. Finhacka schalottenlökarna. Skölj och ansa svartkålen och skär den i strimlor.
3. Fräs löken i 2 msk smör tills den mjuknar. Tillsätt kålen och låt den fräsa med tills den mjuknar. Smaka av med cirka ½ tsk salt och lite nymald svartpeppar.
4. Skölj och skiva champinjonerna. Stek baconet i en torr panna tills det blir knaprigt. Ta upp det ur pannan, tillsätt 2 msk smör i pannan och stek champinjonerna. När de är stekta, blanda ner det stekta baconet igen.
5. Fördela kålen på 6 ark av bakplåtspapper. Lägg på fiskbitarna och fördela sedan champinjon och bacon över. Vrid till papperet så att det blir ett stängt paket. Ställ paketen på en ugnsplåt.
6. Tillaga knytena mitt i ugnen cirka 15 minuter tills fiskens innertemperatur är 45°. Servera evenetuellt med potatismos eller kokt potatis.