Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Publicerat:

Tillagningstid:

Riktigt spröda och kryddiga pepparkakor och dessutom superlätta att göra. Du behöver inte kavla utan det är bara att skära med vass kniv. Det går också att hyvla med en osthyvel och då blir de lövtunna.

Ingredienser

10 - 20portioner

  • 125g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 1dl
    ljus sirap
  • 1msk
    kanel
  • 1/2 msk
    finstött kardemumma
  • 1/2 msk
    malda kryddnejlikor
  • 1/2 msk
    mald ingefära
  • 1tsk
    bikarbonat
  • 1msk
    kallt vatten
  • 4dl
    vetemjöl
  • 1dl
    mandelspån

Så lagar du

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda kryddor, bikarbonat och vatten. Rör ner blandningen i smöret.

2. Arbeta in mjöl och mandelspån till en jämn deg. Forma två rullar, 3-4 cm tjocka, och svep in dem i plastfolie. Låt dem vila i kylskåp minst 8 timmar. Lägg eventuellt rullarna i frysen en stund.

3. Skär den kalla degen i tunna skivor. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter i 200-225 grader tills de fått fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!