Skurna pepparkakor
Publicerat:
2012-12-12Tillagningstid:
Riktigt spröda och kryddiga pepparkakor och dessutom superlätta att göra. Du behöver inte kavla utan det är bara att skära med vass kniv. Det går också att hyvla med en osthyvel och då blir de lövtunna.
Ingredienser
10 - 20portioner
- 125gsmör
- 1dlströsocker
- 1dlljus sirap
- 1mskkanel
- 1/2 mskfinstött kardemumma
- 1/2 mskmalda kryddnejlikor
- 1/2 mskmald ingefära
- 1tskbikarbonat
- 1mskkallt vatten
- 4dlvetemjöl
- 1dlmandelspån
Så lagar du
1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda kryddor, bikarbonat och vatten. Rör ner blandningen i smöret.
2. Arbeta in mjöl och mandelspån till en jämn deg. Forma två rullar, 3-4 cm tjocka, och svep in dem i plastfolie. Låt dem vila i kylskåp minst 8 timmar. Lägg eventuellt rullarna i frysen en stund.
3. Skär den kalla degen i tunna skivor. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter i 200-225 grader tills de fått fin färg.