Smashade hamburgare med hemmagjord dressing
Publicerat:
2021-04-16Tillagningstid:
Maffiga och saftiga smashade dubbelburgare med hemmagjord hamburgardressing. Enkelt att göra och passar perfekt till helgens middag.
Ingredienser
4portioner
Maffiga hamburgare
- 800ghögrevsfärs (nötfärs funkar också)
- 8skiva(or)cheddarost
- salt och peppar
Hamburgerdressing
- 0,5dlmajonnäs
- 2mskcrème fraîche
- 3mskchilisås (eller ketchup)
- 3mskbostongurka
- 1tskdijonsenap
- salt och peppar
Tillbehör
- 4hamburgerbröd
- salladsblad
- tomat
- gurka
- jalapeño
Så lagar du
Hamburgerdressing
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen.
Hamburgarna
- Fördela färsen i 8 delar (varje del ska väga 90-100 g) och forma till bollar.
- Hetta upp lite olja i en stor stekpanna.
- Lägg 4 bollar stekpannan (eller 2 st om du har en mindre stekpanna).
- Pressa bollen till en hamburgare med en stekspade eller hamburgarpress. Du kan ha en bit bakplåtspapper på toppen av färsen när du pressar det (fastnar inte på stekspaden då).
- Stek ca 2 min, krydda ovansidan med salt och peppar, vänd sedan.
- Pressa lite till och krydda med salt och peppar, stek i ca 2 min.
- Lägg en ostskiva på burgaren, lägg en hamburgare över och avsluta med en till ostskiva.
- Bygg sedan ihop din burgare och servera genast!