Smashed tortilla burger

På en ljustgrå tallrik ser vi en välrostad tortilla ligga öppen, ovanpå ser vi stekt färs, smält ost, rödlök, jalapenos och sallad av något slag.

Publicerat:

Tillagningstid:

Du har väl inte missat förra årets stora snackis på sociala medier? Smashed tortilla burgers. Kombinationen mellan tacos och hamburgare som garanterat faller alla i smaken. Vill du ha variation smaksätt köttfärsen som du önskar och toppa med vad du gillar. Här handlar det bara om att släppa loss sin kreativitet. Här kommer en variation som jag tycker är väldigt god!

Ingredienser

4 - 4portioner

  • 12st
    små tortillabröd
  • 500g
    blandfärs
  • salt och peppar
  • ev ost till hamburgaren, cheddar eller smakrik lagrad ost
  • smör/olja till stekning

Till servering:

  • Jalapeno- och gurkmajonäs (se recept separat)
  • Picklad rödlök  
  • Salladsskott
  • Jalapeno

Så lagar du


Värm ugnen till 125 grader med en plåt med bakplåtspapper på i ugnen. 


Förbered jalapeno- och gurkmajonnäsen enligt recept (går att förbereda i förväg) och pickla rödlöken. 
Ta ca 1/2 dl färs och fördela över ett tortillabröd. 

Egentligen ska man forma en boll, lägga ner bollen i stekpanna och trycka fast brödet, men jag tycker personligen att det är bättre att redan innan panna trycka fast köttfärsen i brödet. 

Tryck fast det ordentligt, gärna med hjälp av en gaffel så det verkligen sitter fast i brödet. Stek sedan med köttsidan nedåt i en het panna med olja och smör i ett par minuter. 

Tryck på ovansidan av tortillabrödet med en stekspade så köttet får rejält med färg och också fäster bra på tortillabrödet. 

Vänd på allt, lägg in på den varma plåten och lägg på ost om man önskar. Fortsätt sedan steka nya bröd med köttfärs. 


Toppa vid servering med majonnäsen, sallad, picklad rödlök och mer jalapeno om man så önskar. Vik ihop och ät!

Dela det här receptet med dina vänner!