Snabb mangoglass
Publicerat:
2016-03-23Tillagningstid:
Här behöver du ingen glassmaskin utan det räcker med en vanlig matberedare. Glassen gör du blixtsnabbt direkt i anslutning till serveringen och den får en fin len konsistens och blir läckert gul. För den som inte tål gluten går det bra att utesluta skorporna eller smula ner någon glutenfri knaprig kaka.
Ingredienser
6portioner
- 12stitalienska mandelskorpor
- 2paketfryst mango à 225 g
- 1dlflorsocker
- 1burk(ar)naturell kesella, 10%
Tillbehör
- 3stpassionsfrukter
- 150ghallon
Så lagar du
1. Krossa mandelskorporna grovt i mortel eller bryt dem i mindre bitar. Fördela dem i glas eller portionsskålar.
2. Kör de frysta mangobitarna med florsocker tills de är finfördelade. Tillsätt kesellan och kör till en slät glass.
3. Portionera den direkt i glasen. Halvera passionsfrukten och gröp ur kärnorna över glassen. Garnera med hallonen och servera genast.