Snabb mangoglass

glass med bär i skål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här behöver du ingen glassmaskin utan det räcker med en vanlig matberedare. Glassen gör du blixtsnabbt direkt i anslutning till serveringen och den får en fin len konsistens och blir läckert gul. För den som inte tål gluten går det bra att utesluta skorporna eller smula ner någon glutenfri knaprig kaka.

Ingredienser

6portioner

  • 12st
    italienska mandelskorpor
  • 2paket
    fryst mango à 225 g
  • 1dl
    florsocker
  • 1burk(ar)
    naturell kesella, 10%

Tillbehör

  • 3st
    passionsfrukter
  • 150g
    hallon

Så lagar du

1. Krossa mandelskorporna grovt i mortel eller bryt dem i mindre bitar. Fördela dem i glas eller portionsskålar.

2. Kör de frysta mangobitarna med florsocker tills de är finfördelade. Tillsätt kesellan och kör till en slät glass.

3. Portionera den direkt i glasen. Halvera passionsfrukten och gröp ur kärnorna över glassen. Garnera med hallonen och servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!