Snabba naanbröd

Butter halloumi med nannbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Sugen på nygräddade naanbröd med smält vitlökssmör till dagens middag? Då är detta busenkla och snabba recept perfekt! Bröden behöver inte jäsa och steks snabbt i en stekpanna. Bröden påminner lite om scones i konsistensen och är allra godast nystekta och varma.

Ingredienser

6portioner

  • 5dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    strösocker
  • ½tsk
    salt
  • 1 ½dl
    yoghurt (växtbaserad yoghurt funkar alldeles utmärkt)
  • ½dl
    vatten
  • 1msk
    rapsolja

Vitlökssmör

  • 25g
    smör (växtbaserad smör funkar strålande)
  • 1
    vitlöksklyfta, pressad
  • 2msk
    finhackad persilja eller koriander

Så lagar du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan yoghurt, vatten och olja i en skål och häll ner i bunken.
  2. Knåda snabbt ihop till en deg och låt den vila i 15 minuter under bakduk.
  3. Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till ett avlångt bröd lite mindre än 1 cm tjocka.
  4. Stek varje bröd i en torr stekpanna på medelvärme några minuter på varje sida tills brödet får färg och blir genomstekt.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret och pensla bröden med smöret när de är varma.
  6. Servera direkt, gärna tillsammans med butter halloumi.

Dela det här receptet med dina vänner!