Snabba naanbröd
Publicerat:
2021-03-03Tillagningstid:
Sugen på nygräddade naanbröd med smält vitlökssmör till dagens middag? Då är detta busenkla och snabba recept perfekt! Bröden behöver inte jäsa och steks snabbt i en stekpanna. Bröden påminner lite om scones i konsistensen och är allra godast nystekta och varma.
Ingredienser
6portioner
- 5dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 1tskströsocker
- ½tsksalt
- 1 ½dlyoghurt (växtbaserad yoghurt funkar alldeles utmärkt)
- ½dlvatten
- 1mskrapsolja
Vitlökssmör
- 25gsmör (växtbaserad smör funkar strålande)
- 1vitlöksklyfta, pressad
- 2mskfinhackad persilja eller koriander
Så lagar du
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan yoghurt, vatten och olja i en skål och häll ner i bunken.
- Knåda snabbt ihop till en deg och låt den vila i 15 minuter under bakduk.
- Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till ett avlångt bröd lite mindre än 1 cm tjocka.
- Stek varje bröd i en torr stekpanna på medelvärme några minuter på varje sida tills brödet får färg och blir genomstekt.
- Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret och pensla bröden med smöret när de är varma.
- Servera direkt, gärna tillsammans med butter halloumi.