Snacks på fläsksvål
Publicerat:
2019-10-30Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 200gfläsksvål
- frityrolja
- 1litervatten
- 1msksalt
Så lagar du
1. Koka upp vattnet med saltet och lägg ner svålen. Låt sjuda i 2 timmar.
2. Ta upp och skrapa bort överblivet kött (spara till blötan) och dela till lämpliga chips eller snacks-bitar.
3. Lägg svålen på ett bakplåtspapper. Sätt ugnen på 62–65 grader och torka tills svålarna är helt torra, ca 4–5 timmar.
4. Fritera svålarna på 180 grader i ca 2 minuter. Använd en slev eller pincett för att hålla ner svålen.
Tips
Testa att smaksätta vattnet med vitlök, chili eller örter, så får du en smaksatt fläsksvål.
Servera gärna med en god dipp, till exempel den ”skaliga” örtsåsen.
I juletid kan du använda fläsksvålen på julskinkan. Då behöver du inte koka svålen, utan du kan torka den direkt i ugnen.
Du kan också blanda ner den friterade svålen i ditt ströbröd när du griljerar skinkan. Då får du en extra smakrik boost på griljeringen.
Spadet kan du spara till blötan.