Sommarens godaste picknicksallad
Publicerat:
2013-05-08Fräsch och enklas sallad att ta med på picknicken eller att servera som lunch på en varm sommardag.
Ingredienser
4portioner
- 500gvarmrökt fisk, benfri
- 4stägg, mjukkokta 4-5 minuter
- 400gpotatis, kokt och skivad
- 1påse(ar)färsk babyspenat
- 1ströd lök, strimlad
- 100ggröna bönor eller sugar snaps, förvällda
- 1ask(ar)cocktailtomater
- 1dlsvarta oliver
- 1ask(ar)ärtskott eller groddar
- 1stekologisk citron, klyftad
- 2stsardeller (valfritt)
- 2mskbalsamvinäger
- 2mskolivolja
Dressing
- 2dlmatyoghurt
- 2mskgrov senap
- ½tsksalt
- ½tskvitpeppar
Så lagar du
1. Blanda samtliga ingredienser till dressing, häll i en tättslutande burk. Varva potatis, spenat, lök, bönor och tomater i portionsburkar.
2. Toppa med fisk, ägg och oliver.
3. Finhacka sardellerna och vispa ihop dem med vinäger och olja, häll över salladen.
Garnera med ärtskott och citron.