Sorrel, jamaicansk glögg

Sorrel, jamaicansk glögg

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här härliga och lite exotiska glöggvarianten behöver du förbereda dagen innan.

Ingredienser

10portioner

  • 2liter
    vatten
  • 2 ½dl
    torkade hibiskusblommor
  • 1msk
    riven ingefära
  • 1msk
    kryddnejlikor
  • 1bit(ar)
    pomerans/torkad citrusskal
  • 4-5st
    limefrukter, pressade
  • 2-4cl
    mörk rom per portion

Sockerlag

  • 2 ½dl
    vatten
  • 2 ½dl
    råsocker

Så lagar du

1. Koka upp vattnet, lägg i hibiskusblommor, ingefära, kryddnejlikor och pomerans eller citrusskal. Låt koka i 30 minuter.

2. Täck över och låt stå och dra över natten.

3. Sila och smaksätt med sockerlag, limesaft och rom. Servera kallt.

Dela det här receptet med dina vänner!