Spanos mörka bröd
Publicerat:
2018-10-08Tillagningstid:
Lyxfrukost även på en vardag. Receptet ger tre limpor.
Ingredienser
- 1½literfilmjölk
- 1¼dlsirap
- 5½dlvetemjöl
- 5½dlgrahamsmjöl
- 1½dlrågkross
- 2dlvetekli
- 1dlsolroskärnor
- 1dlpumpafrö
- 2dllinfrö
- 3mskbikarbonat
- 1½msksalt
- 3dlfrysta lingon
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare.
3. Under omrörning: tillsätt filmjölken och sirapen. Blanda i ca 5 minuter
4. Smörj tre stycken brödformar ordentligt med rapsolja eller fettspray.
5. Rör försiktigt ner de frysta lingonen och dela upp den trögflytande smeten i formarna.
6. Grädda i cirka 70 minuter i mitten av ugnen.
7. Låt svalna i formarna. Lägg brödet i påsar i kylen över natten.
Tips
Skiva upp brödet och frys det så går det snabbare att tina när suget faller på.