Spanos mörka bröd

Spanos mörka bröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxfrukost även på en vardag. Receptet ger tre limpor.

Ingredienser

  • liter
    filmjölk
  • dl
    sirap
  • dl
    vetemjöl
  • dl
    grahamsmjöl
  • dl
    rågkross
  • 2dl
    vetekli
  • 1dl
    solroskärnor
  • 1dl
    pumpafrö
  • 2dl
    linfrö
  • 3msk
    bikarbonat
  • msk
    salt
  • 3dl
    frysta lingon

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en degblandare.

3. Under omrörning: tillsätt filmjölken och sirapen. Blanda i ca 5 minuter

4. Smörj tre stycken brödformar ordentligt med rapsolja eller fettspray.

5. Rör försiktigt ner de frysta lingonen och dela upp den trögflytande smeten i formarna.

6. Grädda i cirka 70 minuter i mitten av ugnen.

7. Låt svalna i formarna. Lägg brödet i påsar i kylen över natten.

Tips

Skiva upp brödet och frys det så går det snabbare att tina när suget faller på.

Dela det här receptet med dina vänner!