Stekt flundra med remouladsås

Stekt flundra med remouladsås.

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    flundrafilé
  • 1dl
    mjöl
  • 1dl
    ättika
  • 2dl
    socker
  • 3dl
    vatten
  • 2st
    lök
  • broccoli / blomkål
  • 1tsk
    curry
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1st
    citron
  • Potatis efter behov
  • Smör / olja till stekning
  • Salt & Peppar

Så lagar du

Börja med att koka ihop ättika, socker, vatten, salt och peppar. 123 lag heter det. Vanligt till inlagd sill, inlagda grönsaker. Helt perfekt om man har grönsaker över som måste användas.

Skär grönsakerna i jämna bitar, vilka man använder är fritt, men ta dom som fyller upp och inte koster så mycket. Koka dom i lagen cirka 15 minuter. Låt svalna och ställ i kylen. Kan användas som dom är till kött och fisk som pickels.

För att göra remouladen tar man lika mycket grönsaker som majonäs. Hackar grönsakerna och blandar med majonäsen.

Smaksätter med curry, finriven vitlök, salt och peppar.

Koka potatisen i saltat vatten. Smaksätt fisken med salt och peppar. Vänd i mjöl och stek i olja eller smör. Servera fisken med remouladen, citronklyftor och kokt potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!