Stekta gröna tomater
Publicerat:
2017-08-14Tillagningstid:
Satsa på lokalt odlade tomater med kort transportsträcka för att få ut det bästa i smakväg av dina tomater! Här har vi använt oxhjärtetomater med grovt räfflad utsida, men det finns en mängd utsökta sorter. Så se till att fråga efter olika tomater hos din grönsakshandlare.
Ingredienser
4portioner
- 4gröna oxhjärtetomater
- 1kruk(or)dragon
- 1röd chili
- 2dlrivet dagsgammalt bröd
- 2vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
- smör
- olivolja
Så lagar du
1. Riv brödet grovt på rivjärn.
2. Skär bort topp och botten på tomaterna, snitta sidan in mot mitten och fyll med skivad chili och dragon. Salta båda sidorna.
3. Doppa undersidan av tomaterna i bröd och stek i olja med brödsidan neråt. När brödet är gyllenbrunt och frasigt, vänd tomaterna, lägg i en klick smör och krossade vitlöksklyftor.
4. Baka klart i ugn 4–5 minuter i 175 grader.