Stekta gröna tomater

Ett fat med stekta tomater.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Satsa på lokalt odlade tomater med kort transportsträcka för att få ut det bästa i smakväg av dina tomater! Här har vi använt oxhjärtetomater med grovt räfflad utsida, men det finns en mängd utsökta sorter. Så se till att fråga efter olika tomater hos din grönsakshandlare.

    Ingredienser

    4portioner

    • 4
      gröna oxhjärtetomater
    • 1kruk(or)
      dragon
    • 1
      röd chili
    • 2dl
      rivet dagsgammalt bröd
    • 2
      vitlöksklyftor
    • salt
    • svartpeppar
    • smör
    • olivolja

    Så lagar du

    1. Riv brödet grovt på rivjärn.

    2. Skär bort topp och botten på tomaterna, snitta sidan in mot mitten och fyll med skivad chili och dragon. Salta båda sidorna.

    3. Doppa undersidan av tomaterna i bröd och stek i olja med brödsidan neråt. När brödet är gyllenbrunt och frasigt, vänd tomaterna, lägg i en klick smör och krossade vitlöksklyftor.

    4. Baka klart i ugn 4–5 minuter i 175 grader.

    Dela det här receptet med dina vänner!