Suovaswok med lingondressing & hembakta pitabröd
Publicerat:
2021-10-20Tillagningstid:
Supersmaskig, enkel wok med sötsyrliga dressing i fluffiga pitabröd. Testa det här, en riktig favorit både inne och utomhus!
Ingredienser
4portioner
Souvaswok
- 400gsouvas, strimlad
- 2strödlök, skivad
- 800gblandade grönsaker, strimlade
- salt och peppar
- smör till stekning
- lingon till garnering
Lingondressing
- 2dlcrème fraiche
- 2-3mskrårörda lingon
Pitabröd
- 50gjäst
- 0,5dlvatten, 37 grader
- 4,5dlnaturell yoghurt
- 0,5dlmatolja
- 1tsksalt
- 1tskströsocker
- 11-13dlvetemjöl special
Till servering
- kaffefilter eller tårtpapper
Så lagar du
Souvaswok
- Gör dressing (nedan).
- Stek suovasen i smör, tillsätt lök och grönsaker.
- Woka tills allt är genomvarmt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med lingon. Servera i pitabröd med lingondressing.
Lingondressing
- Blanda samtliga ingredienser.
Pitabröd
- Rör ut jästen i vatten, tillsätt yoghurt, olja, salt och socker.
- Blanda och tillsätt mjöl, börja med hälften.
- Arbeta degen 5 minuter i matberedare.
- Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
- Knåda degen på mjölat bakbord, forma en rulle och dela i 10 lika stora bitar.
- Rulla till degbollar.
- Kavla ut till ca 1-2 cm tjocka, lägg på bakpappersklädda plåtar.
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.
- Grädda mitt i ugnen tills bröden är genomgräddade, det tar 5-10 minuter.
- Låt svalna under bakduk.
Tips: Bröden går jättebra att frysa.