Susannes smaskiga kladdkaka
Publicerat:
2014-01-31Tillagningstid:
Den här härliga kakan kan bakas i muffinsformar av hårdpapp och frysas in. Perfekt att förbereda och ha på lut om man får spontanbesök, eller som partydessert!
Ingredienser
12 - 16portioner
- 200gsmör
- 3dlströsocker
- 4stägg
- 3dlvetemjöl
- 1dlkakao
- 1mskvaniljsocker
- 1nypa(or)salt
Så lagar du
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smör och låt svalna. Tillsätt socker och ett ägg i taget, rör om väl.
- Sikta ner resterande ingredienser, blanda väl och häll upp i springform (för att lättare få loss kakan kan du klämma fast ett bakpapper i botten).
- Grädda kakan i ca 25 minuter. Om du gör små portionsformar gräddar du i ca 8 minuter i ugnens nedre del.
Tips
Gräddningstiden beror på många faktorer, därför är det bra att hålla koll på kakan mot slutet. Den ska vara lagom dallrig i mitten när du tar ut den.
Det här receptet blir en springform (ca 25 cm) , 4–5 mellanstora (12–15 cm) eller 16 portionsformar.
Du kan välja att servera kakan som den är, med glass eller lättvispad grädde och bär, eller bygg en egen tårta med din favoritfyllning.